Fiat en vakbond erg blij met steun van de Italiaanse centrale bank

Elkann Draghi

De sfeer van succesvolle economische hervormingen neemt in Italië sinds kort steeds grotere vormen aan. Er is sinds de laatste strijd rond ‘Fabbrica Italia’, zelfs voor het eerst weer sprake van vergaande eensgezindheid tussen de bonden en Fiat als grootste producent van Italië. Een heugelijk feit zo voorafgaand aan de nationale feestdag van morgen (2 juni), waarop de dag van de republiek extra groots gevierd zal worden in verband met 150 jaar Italiaanse eenheid. De eerste man van Fiat, John Elkann, viert deze dagen alvast een feestje nu ook de toekomstige president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, zijn volle steun voor Fiat’s plannen heeft uitgesproken. De koers die fabrikant en bonden nu varen, verdient volgens de eerste man van BankItalia alle steun van de wereld. Ook CISL (nationale centrale vakbondorganisatie) voorman Raffaele Bonanni is erg blij met deze uitspraak van Draghi, evenals Elkann’s voorganger Luca Cordero di Montezemolo. Dit Montezemolo noemde het een uitspraak dat klinkt als muziek in de oren. Ook Confindustria president Emma Marcegaglia toonde zich tevreden over de nieuwe koers. Overheid, bank, fabrikant en vakbond zitten op één lijn, nu Italië snakt naar het juiste economische klimaat.

Volgens Elkann markeert deze bijeenkomst van gister in het gebouw van Banca d’Italia (Palazzo Koch te Rome) een heel belangrijk moment voor Fiat. Ook een ontmoeting met vice premier Gianni Letta, stond in het teken van de vooruitgang. Morgen heeft Elkann nog een ontmoeting met de president van de republiek, Giorgio Napolitano.

 

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Fiat en vakbond erg blij met steun van de Italiaanse centrale bank

  • 5 juni 2011 om 12:01
    Permalink

    Raffaele Bonanni is de secretaris van de CISL (Confederazione Italiana Sindacati dei Lavoratori) en niet van de CGIl. De CGIL is de communistische vakbond waar de onderafdeling FIOM in principe overal tegen is wat Marchionne wil bereiken. Deze FIOM misbruikt de werknemers voor hun antieke politieke doelstellingen en gelooft nog steeds in door de staat gecontroleerde ondernemingen. Ze vergeten, dat Alfa Romeo ooit als staatsbedrijf vrijwel failliet was en werd gered dankzij de overname door FIAT. Net zoals nu met Chrysler het geval is.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.