Productie FIAT Grande Panda vanaf november op stoom

Hoogegespannen verwachtingen.

De nieuwe en voor FIAT zeer belangrijke nieuwe Panda in de vorm van de Grande Panda zal vanaf november daadwerkelijk uit de fabriek in Servië rollen. Tot nu toe zijn er enkel nog voorbereidende werkzaamheden rond dit model geweest. De presentatie heeft al wel plaatsgevonden wat een beetje een vreemd kenmerk is van deze tijd zullen we maar zeggen. De term momentum moet maar even in de koelkast, nu de markt enorm vertraagt, vooral ook die voor EV’s. De elektrische Grande Panda zou in eerste instantie voor een kleine 25 mille beschikbaar worden.

Ook als hybride.

De FIAT Grande Panda BEV zal dus ondanks de dalende vraag als eerste in Kragujevac geassembleerd gaan worden en de hybride volgt een fractie later. Wanneer precies kunnen we niet zeggen, maar reken maar op eind dit jaar. De MHEV zal nog geen 19 duizend euro kosten tijdens de introductie. Deze dagen gingen er overigens geruchten rond dat de FIAT Grande Panda vertraging zou hebben opgelopen, evenals z’n Franse evenknie de Citroën ë-C3. Volgens Stellantis zijn dit echter onjuiste beweringen die berusten op een spraakverwarring, waar de Servische president een rol in heeft gespeeld eerder deze zomer. Intussen blijft in Pomigliano d’Arco de voor de Italiaanse markt zo belangrijke Panda en Pandina Hybrid van de band rollen. Een belangrijke economische schokdemper in deze onstuimige tijden.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Productie FIAT Grande Panda vanaf november op stoom

  • 28 september 2024 om 17:05
    Permalink

    Ik zie mij wel in de nabije toekomst in rijden. Ik weet alleen niet of met benzine of elektrische aandrijving. We gaan het zien…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.